Mirsk to jedno z turystycznych miast Polski, które kojarzą miłośnicy górskich wędrówek oraz odpoczywania na łonie natury. W gminie, w której położone jest miasteczko, dostępnych jest wiele szlaków turystycznych. Do zwiedzania dostępna jest także podziemna trasa turystyczna, która stanowi dodatkową atrakcję dla wszystkich, którzy odwiedzają miasto. W tak turystycznym mieście nie może oczywiście zabraknąć restauracji, w których chętnie posilają się nie tylko miejscowi, ale również goście. Restauracje w Mirsku co jakiś czas poszukują więc pracowników sezonowych, którzy wesprą stałą ekipę.
Jak wygląda praca w takiej restauracji?
Praca w restauracji w Mirsku różni się w zależności od tego, czy ma się już doświadczenie, czy jest się dopiero na początku swojej przygody z gastronomią. Osoby bez doświadczenia na podobnym stanowisku będą musiały przejść etap najprostszych prac, takich jak sprzątanie na sali czy zmywanie naczyń.
Bardziej doświadczeni mają szansę na otrzymanie pracy jako kelnerzy lub kucharze. Trzeba się jednak liczyć z tym, że w takiej miejscowości, jak Mirsk, w środku sezonu, praca taka może być bardzo intensywna, a co za tym idzie, niezwykle męcząca. Duża ilość gości oraz presja czasu powodują, że niekiedy praca w gastronomii może się zupełnie nie opłacać. Warto więc dobrze przemyśleć, czy to na pewno sposób na zarobek dla nas.