Przejdź do treści

Praca: Kucharz

Ogłoszenie numer: 10071835, z dnia 2025-07-27

Klient portalu Praca.pl

Kucharz

Miejsce pracy: Wrocław

 

Opis stanowiska

  • Przygotowywanie i wydawanie posiłków zgodnie z jadłospisem, recepturami i standardami jakości
  • Dbanie o estetykę i jakość serwowanych potraw
  • Przygotowywanie składników do dań: obróbka wstępna, krojenie, porcjowanie
  • Utrzymywanie porządku i czystości na stanowisku pracy oraz przestrzeganie zasad BHP i HACCP
  • Kontrola świeżości produktów i właściwe ich przechowywanie
  • Racjonalne gospodarowanie składnikami i ograniczanie strat
  • Rejestrowanie zużycia produktów i zgłaszanie nieprawidłowości
  • Otwartość na nowe receptury i wdrażanie innowacji kulinarnych
  • Współpraca z zespołem kuchennym w celu sprawnej organizacji pracy
  • Wykonywanie dodatkowych zadań zleconych przez przełożonego

Wymagania

  • Wykształcenie średnie zawodowe (preferowane gastronomiczne)
  • Minimum 2-letnie doświadczenie na podobnym stanowisku
  • Aktualna książeczka sanitarno-epidemiologiczna
  • Gotowość do pracy zmianowej
  • Umiejętność pracy zespołowej i skutecznej komunikacji
  • Dobra organizacja pracy i odpowiedzialność za powierzone obowiązki

Oferujemy

  • Stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę
  • Wynagrodzenie zasadnicze + premia regulaminowa + dodatek stażowy (3–20%)
  • Pakiet benefitów: 13. pensja, dopłaty do wypoczynku, pożyczki, ubezpieczenia grupowe
  • Udział w wydarzeniach firmowych i akcjach społecznych
  • Praca w centrum miasta z wygodnym dojazdem, miejscami parkingowymi i dostępem do Polinki
Prosimy o dopisanie klauzuli: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych w procesie rekrutacji.


Kucharz

Twórz z nami menu obejmujące obiady, desery, koktajle i sałatki. Wykształcenie w dziedzinie gastronomii Pasja do gotowania Umiejętność pracy w zespole i organizacji Książeczka sanepidowska (preferowana)

Kucharz

Wyrób dań, obróbka termiczna, sprzedaż Wymagania inne: wykształcenie kierunkowe mile widziane, staż pracy w zawodzie mile widziany

Kucharka

1. Przygotowywanie posiłków zgodnie z zatwierdzonym jadłospisem;2. Dbanie o należytą jakość i smak posiłków;3. Właściwe porcjowanie i punktualne wydawanie posiłków;4. Przygotowywanie, oznakowanie i przechowywanie próbek posiłków;5. Przestrzeganie...