Przejdź do treści

Praca: Kucharz

Powiatowy Urząd Pracy we Wrocławiu
Kucharz
Miejsce pracy: Siechnice
Numer: StPr/25/0796
OBOWIĄZKI:
1) Przygotowywanie higienicznych posiłków zgodnie z normami żywieniowymi, dbanie o najwyższą ich jakość i smak;2) Stosowanie w pracy wymogów HCCP;3) Uczestniczenie w planowaniu jadłospisów;4) Przestrzeganie zasad technologii i estetyki przygotowywanych posiłków oraz przepisów bhp, ppoż., higieniczno-sanitarnych;5) Mycie naczyń i sprzętu kuchennego zgodnie z obowiązującą instrukcją;6) Utrzymanie w stanie używalności powierzonego sprzętu kuchennego i ubrań ochronnych. Praca w godz.: 6:30-17:00. Oferta dostepna w sali G.Kontakt z pracodawcą - tel.: 71 750 90 50.
WARUNKI PRACY:
Wymagania konieczne:

Zawód: Kucharz* (wymagany staż - lata: 2)
Wykształcenie: zasadnicze zawodowe, kierunek: Kucharz


Wymagania inne:

Wymagania podstawowe/niezbędne:1) wykształcenie co najmniej zasadnicze zawodowe. 2) doświadczenie zawodowe minimum 2 lata.3) posiada aktualne zaświadczenie o niekaralności.4) posiada pełną zdolność do czynności prawnych i korzystanie z pełni praw publicznych.5) posiada książeczkę do celów sanitarno-epidemiologicznych.6) posiada umiejętność budowania ciepłych i serdecznych relacji z dziećmi.7) nie posiada przeciwwskazań zdrowotnych do pracy na w/w stanowisku.Wymagania dodatkowe: 1) Przygotowywanie higienicznych posiłków zgodnie z normami żywieniowymi, dbanie o najwyższą ich jakość i smak;2) Stosowanie w pracy wymogów HCCP;3) Uczestniczenie w planowaniu jadłospisów;4) Przestrzeganie zasad technologii i estetyki przygotowywanych posiłków oraz przepisów bhp, ppoż., higieniczno-sanitarnych;5) Mycie naczyń i sprzętu kuchennego zgodnie z obowiązującą instrukcją;6) Utrzymanie w stanie używalności powierzonego sprzętu kuchennego i ubrań ochronnych;7) Dbanie o czystości pomieszczeń kuchennych, utrzymywanie bieżącej czystości urządzeń gastronomicznych i całego bloku żywieniowego;8) Przygotowywanie i przechowywanie próbek pokarmowych zgodnie z zaleceniami instytucji sanitarnej.9) odpowiedzialność,10) umiejętność pracy w zespole, 11) umiejętność organizacji pracy na w/w stanowisku,12) wysoka kultura osobista,13) obowiązkowość, rzetelność, dokładność w działaniu, terminowość,14) dbałość o należyty stan mienia żłobka,15) nieposzlakowana opinia.

Miejsce pracy:

Siechnice


Rodzaj umowy:

Umowa o pracę na czas określony


Wynagrodzenie brutto:

od 4 666 PLN

KONTAKT:

Źródło oferty pracy: Powiatowy Urząd Pracy we Wrocławiu



Kucharz

Przygotowywanie potraw, obróbka półproduktów, obsługa sprzetu kuchennego Wymagania konieczne: Wykształcenie: średnie zawodowe Wymagania inne:

Kucharz

gotowanie potraw w restauracji wg. karty, doświadczenie co najmniej 1 rok Wymagania konieczne: Wykształcenie: podstawowe Wymagania inne:

Kucharz

Przygotowywanie posiłków w restauracji hotelowej Wymagania konieczne: Wykształcenie: brak lub niepełne podstawowe Wymagania inne: 1 rok doświadczenia w zawodzie